היתרונות של התנוחה
הצמדת הלשון לחיך העליון, או מה שמכונה לעיתים "תנוחת הלשון הנכונה,"
הצמדת הלשון לחיך העליון, או מה שמכונה לעיתים "תנוחת הלשון הנכונה," נחשבת להרגל עם השפעות נרחבות על מבנה הפנים, התפקוד הפנימי של הגוף, ובריאות כללית. תנוחה זו כוללת שמירה על הלשון צמודה לחיך העליון בזמן מנוחה, תוך שמירה על שפתיים סגורות ונשימה דרך האף.
תנוחת הלשון הנכונה, שבה כל שטח הלשון נוגע בעדינות בחיך העליון, היא מפתח לבריאות כוללת, יופי פנימי ושיפור תפקוד מערכות הגוף. בהרגל פשוט זה טמון פוטנציאל לשיפור הנשימה, תמיכה במבנה הפנים, ואיזון המערכות הפנימיות.
איך זה משפיע על הגוף והפנים?
הכנות לאימון – כמובן, שזה נכון לגבי כל אימון אוו תירגול ולא רק לחיזוק והגמשת עמוד השידרה. שימי לב אם את צריכה להתארגן עם הלבוש או הציוד המתאים ואיזה ציוד או לבוש בדיוק.
אולי תצטרכי להכין או לרכוש אביזרים נוספים כמו ביוגה-תרפיה שצריך קוביות או חגורה. מצד שני, כמעט תמיד תוכלי למצוא תחליפים מתאימים בלי צורך לרכוש. לפחות בהתחלה, עד שתחליטי ששוה לך לרכוש את הציוד.
1. תמיכה במבנה הפנים:
תנוחת לשון נכונה מפעילה לחץ קל כלפי מעלה, המסייע בעיצוב הלסתות וקידום מבנה פנים אסתטי ומאוזן. פעולה זו תורמת לשיפור במראה הכללי של הפנים ואף מפחיתה סימנים של קמטים באזורים שונים.
2. שיפור הנשימה והבריאות הכללית:
תנוחת הלשון מעודדת נשימה אפית, המשפרת את רמות החמצן בדם, מקדמת שינה עמוקה יותר, ומפחיתה מצבי מתח. נשימה נכונה גם תורמת לשיפור ריכוז ואנרגיה יומיומית.
3. השפעה מערכתית רחבה:
שיפור תנוחת הלשון עשוי להקל על בעיות כמו כאבי לסת, צפיפות שיניים, ושיבושי נשימה בזמן השינה. יש הטוענים גם להשפעה חיובית על מערכת העצבים האוטונומית ותפקוד המערכת החיסונית.
איך להטמיע את תנוחת הלשון?
לתרגול תנוחת הלשון יש לשמור על:
קצה הלשון במגע עם נקודת הרוגאה (ממש מאחורי השיניים העליונות).
כל שטח הלשון נוגע בחיך העליון ללא מתח מיותר.
שפתיים סגורות ונשימה דרך האף.
טיפ מעשי: בסרטון המצורף אני מדגימה (ככל הניתן, כשהפה סגור) בדיוק איך להטמיע את ההרגל בצורה פשוטה וברורה!
אנחנו יצירה הוליסטית –
כל חלק בגופנו קשור לחלק אחר (וגם לאיברי הפנים!) וקשור גם רגשית ונפשית.
בפנים, שרירי הפנים נקשרים זה אל זה. הלשון קשורה אל הלסתות, הסנטר, הפימה, הצוואר ומשם אל עמוד השדרה.
נשים רבות אמרו לי שממש קשה עד בלתי אפשרי עבורן, להצמיד את הלשון למעלה. זה בסדר. מכיוון, שזו תנועה שלא ביצענו מהינקות, שריר הלשון לא רגיל לבצע אותה. אפילו המוח מתקשה להבין מה נדרש לעשות.
לאט לאט, שוב ושוב נסי כשהדגש הוא על יותר – כמו בכל פעולה גופנית או מוחית – התרגול הוא הסוד. אם נתמיד, כל אחת ואחד מאיתנו יכולים להיות חזקים וגמישים יותר ממה שאנחנו עכשיו. בפנים וגם בגוף.
הסבר, הדגמה ותרגול הצמדת הלשון אל החיך העליון
יש לך שאלה?
כתבי לי ואשמח לענות, אבישג